47 ülkede faaliyet gösteren TransferGo’nun kullanıcı sayısı 900 bini geçti

Milletlerarası para transferi şirketi TransferGo, 2018 sonu çoğaltma ve güncel müşteri rakamlarını açıkladı. Her gün 1000 yeni müşteriyi sistemine dahil eden TransferGo, Ocak ayı itibarıyla 900 bin kullanıcıya ulaştığını açıkladı.
Ücretsiz olarak faaliyet belirten TransferGo, aktüel herif, operasyon sayısı ve büyüme rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 47 ülkede etkinlik bildiren, Londra, Vilnius, Berlin, Varşova ve İstanbul’da ofisleri olan TransferGo’nun herif sayısı hızla artıyor. Şu an için globalde 900 bini aşkın müşterisi olan şirketin, 2018 sonu itibarıyla toplam operasyon sayısı da 3 milyonu geçti. TransferGo’nun para transferi hacmi ise 1,3 milyar euroyu aştı. TransferGo, 2018 yılında globalde yüzde 100’lük bir büyümeye ulaştığını açıkladı.
TransferGo, geçtiğimiz ekim ayında Türkiye pazarında da faaliyetlerine başladığını duyurmuştu. O günden bugüne TransferGo, Türkiye’de 5 kat çoğaltma gösterdi. Türkiye’ye aktarma yapan ülkelerde Almanya başı çekerken, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya da Almanya’yı takip ediyor. TransferGo’nun Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika’da kullanıcı sayılarının ise 2018’de bir önceki yıla tarafından 10 kat büyüme göstermiş olduğunu hatırlatalım.
Türkiye’de mobil başvuru tercih ediliyor
TransferGo, hem web sitesinden hem de mobil kullanım üstünden hizmet veriyor. TransferGo’nun açıkladığı rakamlara göre TransferGo’nun faaliyet gösterdiği diğer ülkeler genelinde, para transferleri daha çok web sitesi üzerinden gerçekleştirilirken, Türkiye’ye yapılan para gönderimlerinde ise bütün tersi bir başvuru laf konusu. Türk kullanıcılar web sitesi yerine, daha çok mobil tatbik üzerinden işlem yapmayı tercih ediyor. Özellikle yeni kullanıcıların yüzde 75’i, yani dörtte üçü de mobilden kayıt olup birincil işlemlerini gerçekleştiriyorlar.
2019’da dinç büyümelerini sürdüreceklerini söyleyen TransferGo Türkiye Ülke Müdürü Senem Öztürk‘ün de geçen ay aldıkları 17,5 milyon dolarlık yatırımı, Türkiye ve diğer pazara yeni girilen ülkelerde büyümek için kullanacaklarını söylediğini de hatırlatalım.