Kişisel Web Blog

Mac’e yeni geçiş yapanlar için 7 harika uygulama

29.01.2019
226
Mac’e yeni geçiş yapanlar için 7 harika uygulama

MacOS işletim sistemine yeni geçiş yapanlar için verimlilikten pencere yönetimine, resim düzenlemeden cihaz yönetimine kadar kullanıcıların gözdesi 7 inanılmaz uygulamayı derledik.

Wavebox

Bilhassa e-postalarına önem veren MacOS kullanıcıları için tasarlanan WaveBox, Electron framework’una sahip ve uygulamaları tek bir yerde birleştirme konusunda uzman. WaveBox gmail’inizin yanı sıra kullandığınız üçüncü parti uygulamaları ve hizmetleri de bünyesinde topluyor. Sahip olduğu entegrasyonlar ile Asana’dan Office 365’e Discord’tan Slack’e dek bir fazla uygulamaya tek bir yerden erişmenizi sağlayan WaveBox, aynı zamanda sade ve tertipli görünümüyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Oysa eğer üçüncü parti entegrasyonlarını göstermek istiyorsanız pro versiyonuna yıllık 20 dolar vermeniz gerektiğini belirtelim. Ülkemizdeki kur farkı düşünüldüğünde diğer aboneliklere de ödeme yapan kullanıcıların bu ücreti belirlemek istemeyebileceğini söyleyebiliriz. gerçi Wavebox’ın tarayıcınızdaki dağınıklığı hizaya getireceğini ve uygulamaları daha verimli kullanmanızı sağlayacağını ekleyelim. Son karar sizin.

Adobe Creative Cloud Photography

İçinde Lightroom, Lightroom Classic ve Photoshop’u bulunduran Adobe Creative Cloud’a defalarca güvenebilirsiniz. Konu fotoğraf düzenleme ve görsel yaratımı olduğunu bu profesyonel ekipmanın sizi katiyen yarı yolda bırakmayacağını hepimiz biliyoruz. gerçi kur farkını düşündüğümüzde aylık 29,25 TL saptamak yerine ücretsiz araçlara yönelebilecek birçok kişi olabilir. Acemi ve profesyonel fotoğrafçılar ise daha iyi bir yazılım bulamadıkları için bu ücreti gözden çıkarmayı düşünebilir.

Alfred

Bir kısayol oluşturma arabulucu olan Alfred, seri klavye komutlarıyla uygulamalar erişmenizi, dosyaları bulmanız ve hatta webde arama yapmanızı sağlıyor. Alfred baştan sona eklentilerinizi üretebilir veya Alfred kullanıcılarının üretmiş olduğu eklentileri kullanabilisiniz.

Karışık bir yapıya sahip olan Alfred’i nasıl kullanacağınızı çözmenin vakit alacağını belirtelim. yine de birkaç farklı kısayol oluşturduktan sonradan Mac’te her gün gerçekleştirdiğiniz eylemler için kısayol oluşturmanın keyfine varacak ve zamandan kazanacaksınız. Alfred meslek yapış şeklinizi değiştirirken, iş akışınıza da verimlilik kazandıracak.

Trashme

Şimdiye değin birçok Mac kullanıcısı cihazlarındaki kötü niyetli yazılımlardan kurtulmakta zorluk çekmiştir. Bunu nedenleri ise genelde kullanımda olan dosyalar veya silmenin önüne geçen sorunlar olarak öne çıkar. TrashMe ise bu süreci sorusuz ve eksiksiz bir şekilde atlatmanızı sağlar. Uygulamaları uyandırmak için kullanılan TrashMe herhangi bir uygulamayı ve eklentiyi kolaylıkla kaldırır. aynı zamanda Mac’inizden silinmesini istemediğiniz uygulamalarınız için kaldırma korumaları koymanızı da sağlar.

Eğer Mac’inizden kaldırmak istediğiniz bir şey varsa, onu TrashMe’nin panelinde bulunan başvuru formu ikonunu üzerine sürüklemeniz yeterli. Böylece TrashMe’nin yazılımı keza silmek istediğiniz uygulamayı ayrıca de onunla ilişkili hemencecik dosyaları değil edecek.

Moom

Windows’un yıllardan beri işletim sistemi için desteklediği pencere idare aracına MacOS’un resmi olarak sahip olmaması birçok kullanıcının canını sıkmıştır. Neyse ama Mac’inizdeki bu eksikliği giderecek bir çok üçüncü parti tatbik mevcut. Bunlardan en çok öne çıkanı ise sunduğu uygulama kolaylığı ile Moom. İndirildikten daha sonra arkadaki planda kalan Moom, penceresini büyütmenizle birlikte size  birbirinden bambaşka senekler sunuyor. Ekranı düşey ya da yatay olarak bölmenizi karşılayan Moom, pencereler için kısayol tuşları oluşturmanızı ve ihtiyaçlarınıza karşın pencere boyutları yaratmanızı olasılık tanıyor.

Bear Notes

Evernote’un muadili olarak konumlanan Bear Notes, Mac kullanan yazarların en sevdiği uygulamalardan biri. Özellikle tasarımıyla uyarı çeken Bear Notes’ta notlarınızı başa tutturabiliyor, hashtaglerle onları organize edebiliyor ve imla kuralları konusunda dikkat alabiliyorsunuz. Bear Notes’un iOS uygulamasının da bulunması ve birdenbire artı cihazda kullanılabilmesi ise önemli bir fayda. Takvim 20 dolar ücreti yer alan Bear Notes’u ilk etapta kullanmak istemeyenlerin Google Keep ve iA Writer’ı tercih etmesi ise mümkün.

Thooth Fairy

Eğer siz de Airpods’unu hem iPhone’da keza de Mac’te göstermek isteyenlerdenseniz, Tooth Fairy’yi mutlaka yüklemelisiniz. Yalnızca 3 dolar’a alabileceğiniz Tooth Fairy Bluethooth üzerinden bağladığınız cihazları açıp kapatmanızı sağlıyor. Her aygıt için farklı bir mönü çubuğu kısayolu yaratıcı tatbik, her bir kısayolu kişiselleştirmenizi de mümkün kılıyor. Böylece tüm Bluetooth cihazlarınızı aynı yerden yönettiğiniz gibi onlara tek tıkla veya kısayolla da zahmetsizce erişebiliyorsunuz.

Görsel Kaynak: Unsplash

Mac MacOS

Favorilere Ekle

ETİKETLER: ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Hasan ZANBAK Copyright © 2018 - All rights reserved