Funimate’le tanıdığımız Pixery Labs, dünya genelinde 40 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı
Mobil video uygulamaları geliştiren yerli bir yazılım firması olarak karşımıza meydana çıkan Pixery Labs, 2014 yılında kuruldu. Dr. Kemal Uğur ve Dr. Oğuz Bici tarafından kurulan Pixery Labs, Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018 Programı‘nda yüzde 4 bin 632 artış başarısı ile 4.lük ödülünün sahibi de oldu.
İstanbul’da İTÜ Teknokent ve Ankara’da ODTÜ Teknokent‘te ofislere sahip olan Pixery Labs, toplamda 30 kişilik bir takım göre yönetiliyor. 2014 yılından bu yanlamasına iki adet mobil başvuru geliştiren Pixery Labs, video ve grafik işleme alanlarında Ar-Ge faaliyetleri ile kendi geliştirdikleri kütüphaneleri kullanıyor.
Pixery Labs Ankara ekibi
Pixery Labs’in ilk uygulaması olan Funimate‘i 2014 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Keza iOS hem de Android platformlarında bedava olarak yer alan Funimate, eğlenceli videolar oluşturmanıza ihtimal tanıyor.
2017 yılında ise Impresso uygulamasını geliştirmeye başlayan Pixery Labs, uygulamanın ilk versiyonunu 2018 yılının Nisan ayında kullanıma sundu. Ar-Ge çalışmaları ile globalde rekabetçi yüksek teknolojiler geliştirip, bunları kullanımı kolay bir şekilde son kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen Pixery Labs, yeni tür jenerasyonun eğlenceli bir şekilde müzik videoları yaparak yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri uygulamalar geliştiriyor.
40 milyonu aşkın kullanıcı
Bugüne değin sadece ileri düzey video editörlerinde kullanılabilen farklı efektleri, mobil gerçekte kullanmayı muhtemel ülkü getiren Pixery Labs, son kullanıcıların eğlenceli ve marifetli müzik videoları yapabilmelerini sağlıyor. Özellikle Funimate uygulaması ile büyük başarı yakalayan Pixery Labs, Funimate ile 40 milyon, Impresso uygulaması ile ise 300 bini aşkın kullanıcıya ulaştı.
Pixery Labs İstanbul ekibi
Funimate uygulamasının Apple tarafından “2016’nın En İyi Uygulaması” olarak seçildiğini ve Google tarafından ise “Editör’ün Seçimi” olarak öne çıkarıldığını da ekleyelim. Özellikle yurt dıştan Adobe Spark Video, Ripl, Magisto, Animoto ve Quik gibi rakiplere sahip olan Pixery Labs, baskı teknolojik problemleri kullanıcı dostu yöntemlerle çözerek rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.
1 haftalık bedava test süresinden sonradan hizmetleri için haftalık ya da aylık abonelik modeli sunan Pixery Labs, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Artırılmış / Sanal hakikat ve cihaz öğrenme teknolojilerine Ar-Ge yatırımları yapmayı hedefleyen Pixery Labs, geliştireceği yeni uygulamalar ile önümüzdeki 5 yıl içinde globalde kendi alanında tanıdık şirketler arasında yerini almayı hedefliyor.