Ekipçe kod kullanmadan web sitesi yapmanızı sağlayan araç: STUDIO
Geçtiğimiz yıllarda tanıttığımız kod kullanmadan web sitesi yapmanızı karşılayan STUDIO yeni sürümünü 1 hafta önce yayınladı. Girişim fikrini çarçabuk hayata aşmak isteyenler kadar seçim edilen Studio Design, 2.0 sürümüyle birçok yeni özelliği de yayına aldı.
STUDIO 2.0 uzun süreçleri devre dışı bırakarak, tek bir seferde ve tek bir alıştırma alanı üzerinde web sitenizi tasarlamanızı, bu tasarımı ekiple paylaşmanızı ve siteyi yayına almanızı sağlıyor. Böylece hem web tasarım süreci basit bir hal alıyor hem de tasarım odaklı bir yol izleniyor.
STUDIO 2.0’da size verilen şablonlar ile responsive tasarımlar üretebiliyor, böylece web sitenizin her cihazda ahenkli bir gösterme sergilediğinden muhakkak olabiliyorsunuz. STUDIO birincil ilk önce kullananlara karışık gibi görünebilir. yine de bu aracı tamamen kod yazmak veya WordPress yapılandırmakla kıyasladığımızda kullanımın çok daha basit olduğunu söyleyebiliriz.
Üstelik 2017 yılında bir prototiplendirme arabulucu olarak piyasaya sürülen STUDIO, kazandığı yeni özelliklerle birlikte kendini bir tasarım platformu olarak tanımlamaktan çekinmiyor. Aracısız Olarak tek bir alanda tasarım yapabilmenizin yanı sıra bu tasarımı yaparken HTML ya da CSS bilmek zorunda olmamanız da öne çıkan avantajlardan.
aynı zamanda bedava fotoğraf araması yapabildiğiniz STUDIO’da görselleri düzenleyebilmeniz de mümkün. Platformunda Google Fonts’a da yer veren STUDIO, kullanıcılarının başka uygulamalar arasında geçiş yaparak zaman kaybetmesinin de önüne geçiyor.
Bütün bunların içinde STUDIO’nun en çok öne meydana çıkan yönü ise platformunda takım çalışması özelliğine yer vermesi. Platform, ortaya çıkardığınız tasarımların önizlemelerini takım arkadaşlarınızla reel zamanlı ve canlı olarak paylaşabilmenizi sağlıyor. Bundan Başka çalışmayı paylaşabileceğiniz belli bir kullanıcı sayısı kısıtlaması da laf konusu yok. Tek bir URL göndererek yapacağınız bu paylaşım, uzun süre boyunca devam edebilecek revize ve e-posta sürecini de ortadan kaldırıyor.
Oluşturduğunuz tasarımı herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duymadan tek tıkla yayına alabildiğinizi de ekleyelim. Eğer siz de girişim fikrinize hızlı bir başlangıç yapmak veya müşterilerinize hızlı ve kolay çözümler arzetmek istiyorsanız STUDIO’ya bir baht verebilirsiniz. Diğer Taraftan STUDIO’ya yeni başlayanlar için hazırlanan video kurs serisinden ve detaylı kaynaklardan da faydalanmanız mümkün.
Son olarak STUDIO’nun ücretsiz sürümü üzerinden tasarımlarınızı sub-domainlerde yayınlayabileceğinizi söylemekte fayda var. Aracın daha gelişmiş özellikleri için ise iki farklı ücretlendirme söz konusu. Mesela aylık 9 dolar ve 27 dolara sunulan hizmetler aralarında 3. parti tatbik entegrasyonları gibi kişiselleştirilmiş özellikleri bulmak olası.