Kişisel Web Blog

Bir yılın özeti: 2018 yılında Webrazzi’de ay ay en çok okunan haberler

28.12.2018
181
Bir yılın özeti: 2018 yılında Webrazzi’de ay ay en çok okunan haberler

2018’de ülkemizde ve yurt dışında internet ekosistmeinde önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz sene çoğalan ilgiye karşın bu yıl kripto parada yaşanan çökme de dahil edinmek üzere kapanmalar, lansmanlar, yatırımlar derken hafızaları tazeleyelim istedik. Yıl baştan başa ay ay en çok okunan 5 haberi mutlaka okumuşunuzdur ama  ola ki de gözden kaçırdıklarınız da vardır ?

Ocak

Yılın ilk ayının en çok okunan haberlerine YouTuber’lar damga vurdu. Ruhi Çenet’in YouTube kazancı ve eğitim seti haberi en fazla okunan olarak karşımıza çıktı. Sonrasında en çok okunanlar aralarında yer alan bir öteki haberse YouTuber’ların yaptığı filmleri karşılaştırmamız oldu. En fazla ilgi gösterilen 5 haberden diğer 3’ü ise o dönemde 10 bin doların altına düşmemiş bitcoin ve kripto para odağındaydı: Ripple CEO’su, 3 büyük para transferi şirketinin XRP’yi kullanacağını açıkladı, Yeni başlayanlar için kripto para hakkında 7 esas data, Bitcoin’den varlıklı olanların listesi.

Şubat

Şubat ayına Yemeksepeti’nin yeni ofisi damga vurdu desek yeridir. Yemeksepeti’nin yeni ofisi Yemeksepeti Park’tan 30 fotoğraf, Nevzat Aydın’ın yönetimiyle Yemeksepeti’nin yeni ofisi Yemeksepeti Park karşınızda haberleri en fazla okunanlar aralarında yeri alırken öteki haberlerse: İstanbulkart’a mobil doldurma özelliği, Facebook, WhatsApp düğmesini Türkiye’de de öne çıkarmaya başlaması ve General Mobile GM 8 incelemesi oldu.

Mart

Mart’ta öne çıkan Bitcoin’in yüzde 10 bedel kaybetmesi oldu. Sahibinden.com’un 2017 yılı verileri, Elon Musk, Twitter’da Türk kullanıcının gazı ile Facebook hesaplarını silmesi, Stackoverflow 2018 anketine tarafından yılın en popüler programlama dilleri ve diğer yazılım araçları ve Amazon’un Türkiye’ye adımın sinyallerinden biri olan Türkiye’de markalarını kayıt ettiren Amazon, hangi servisleriyle karşımızda olacak? haberleri en fazla okunanlar aralarında yerlerini aldı.

Nisan

Nisan’ın en çok okunan haberi yüzümüzü güldüren 1 Nisan şakaları oluyor: Google her sene olduğu gibi bu sene da yaptığı 1 Nisan şakalarıyla kendini aştı. Öne meydana çıkan diğer haberlerse 2018’e damgasına vuracak Elon Musk ve Mark Zuckerberg’den geldi: Elon Musk fabrikada yatmaya başladı, Tesla’da neler oluyor?, Yatırımcı gruplar Mark Zuckerberg’i istifaya çağırıyor. Nisan’ın öteki alaka çeken haberleri Google yeni Gmail ile Microsoft’a meydan okumaya hazırlanıyor ve YouTube’a saldırgan Yeşil Nasim’i 2 yıl önce keşfeden YouTuber Yorekok’tan anlamlı video oldu.

Mayıs

Mayıs’ta en çok ilgi görebilen haberlerde girişimler karşımızda: Tekkredi, Getir’in Renault iş birliği, ve Tetaş’un Turkcell’le iş birliği ile hayata geçirdiği dijital taksi uygulaması. En fazla okunan öteki haberlerse: Hotels.com internet tarihindeki en uzun URL’yi satın alması ve Spotify’da viral listelere girmek bu değin basit mı? oldu.

Haziran

Yaz ayının başı olsa da epeyce hareketli bir ay geçirdik. Yıla damgasını vuracak başvuru formu hayata merhaba dediğinde ayın en fazla okunanı oldu: Hadi. Alibaba’nın Trendyol’a yatırım ile birlikte, hangi yatırımcılar çıkış yaptığı en fazla okunan haberler aralarında yerini aldı. Uzun bir süredir sessizliğini koruyan bir haber olmasına karşılık şu sıralar bitmiş gündemde olan Tesla’nın İstanbul mağazası haberi tekrar en çok alaka gösterilenler arasındaydı. Ayın en fazla okunan bir diğer haberi ise WWDC’de Apple Tasarım ödülü bölge Mobge‘ydi.

Temmuz

Haziran’dan gündemi belirleyen Alibaba, Trendyol yatırımının etkisi Temmuz’da da sürdü: Ne değin yatırım yaptığını net rakamı ile birlikte birincil kere açıkladık. Türkiye gündeminden ilgi çeken bir öteki haberse Türk Telekom’un PİLOT’una seçilen 11 teşebbüs oldu. WhatsApp’ın mesajlarda detaylar vermesi, Eski Tesla çalışanı, SEC ile görüşmesi, Sergei Brin’in oğluyla Ethereum madenciliği yapması haberleri ise bu ay içerisinde azami ilgi çeken  5 haberi oluşturdu.

Ağustos

Bu ay içerisinde ilginin elektrikli araçlardaydı desek yeridir. Magazinsel olarak Elon Musk’ın Instagram’ını silme sebebi haricinde, 16 bin euro etikete sahip elektrikli vasıta Sion, Almanya’nın elektrikli vasıta pil sorununu aşmaya çalışması en çok alaka çeken haberler arasında yerini aldı. Bu ay ilgi çeken haberlerden bir diğeri ise Eylül’ün habercisi olan 3 yeni iPhone geleceğinin sızıntısı oldu. Bu ayın ilk 5’indeki bir öteki haberse sezona hazırlık gibiydi: 2018’de satın alınabilecek en iyi iyice kablosuz kulaklıklar

Eylül

Eylül ayına damgasını Amazon’un Türkiye’de satışa başlaması oldu desek yeridir. Amazon Türkiye’nin beklentileri karşılayamaması ve alıcı memnuniyetsizliği yaratmasını sizlerle paylaşmamış neticesinde niye Amazon’u eleştiriyorsunuz yorumlarına cevap olarak yazdığımı Webrazzi niçin Amazon Türkiye’yi eleştiriyor? Eylül’ün en çok alaka gösterdiğiniz 3 haberi oldu. Bu yoğun gündemde alaka çeken bir başka haber de Hande Enes’in Webrazzi yatırımı oldu. Eylül’ün en fazla okunan bir diğer haberi ise Buldumbuldum.com’un kapanması oldu.

Ekim

E-ticarete olan alaka Ekim’de de devam etti: A101 online mağazasını açarak e-ticarete adım atması Ekim’in en fazla okunan haberi oldu. Yemeksepeti’nin yaşanan enflasyona karşılık çalışanlarına yüzde 10 enflasyon zammı yapması, Rekabet Kurumu’nun Sahibinden.com’a 10,6 milyon TL suç oluşturan vermesi en çok okunan haberler aralarında yerini aldı. Kredya en fazla okunan haberler arasında bulunan teşebbüs olurken, Amazon Türkiye, Alexa için yazılımcı araması ise ilk 5’i tamamladı.

Kasım

Webrazzi Developer 2018 sahnesinde tanıtılılan Meslek Bankası’nın robotu Pepper ayın en fazla okunan haberi oldu. Eylül’de tanıtılan iPhone’lar sonrasında akıllardaki soru işaretini tamir etmek için yaptığımız iPhone 6S ve daha eski iPhone modellerini yenilemek için nedenleri sıraladığımız haber epeyce bambaşka kişiye deva olmuş oysa en çok okunanlar arasında yerini almış. Kasım’da IMEI tescil ücretinde yapılan astronomik fiyat artışı, 1V1Y’nin kapanması, Google’ın başarız olduğu 14 ürünü oldu.

Aralık

Aralık’ın gündemini AKN paketleri ve Hakan: Muhafız belirledi. Hakan: Muhafız, Netflix’in Türkiye’ye mi, Türkiye’nin Netflix’e mi hediyesi? ve BluTv, puhutv ve Netflix arasındaki yarışta Hakan: Muhafız etkisi en çok okunan haberler aralarında yerini alırken AKN tarafında Ayrıntılı bütün AKN tarifeleri ve Türk Telekom’un mevcut müşterilerini benzer fiyata limitsize geçirecek olması en fazla okunanlar arasında yerini aldı. Bu ayın en fazla okunan bir diğer haberi ise 2019’da karşımıza oldukça çok çıkacak olan TikTok oldu.

Bir yılı az kalsın bu şekilde tamamlıyoruz. Umarız 2019 yeni yatırımların ve çıkışların bol olduğu bir sene olur.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Webrazzi

Favorilere Ekle

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Hasan ZANBAK Copyright © 2018 - All rights reserved