Akıllı tarım girişimi ForFarming, Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı
Konut, depo, büro gibi kapalı alanlarda sebze, meyve ve çiçek yetiştirilmesine olanak karşılayan IoT tabanlı tarım teknolojileri girişimi ForFarming, 1,4 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn‘den aldı. Webrazzi Arena’da sahne alan girişimlerden biri olan ForFarming, bu yatırımla birlikte çevreye aklıselim yerel çiftliklerin kurulmasını ve düşey tarım tekniğiyle herkesin; taze, zirai ilaçsız ürünlere çabuk, basit ve düşük maliyetle ulaşmasını amaçlıyor.
ForFarming, bireylerin ve gıda sektöründe etkinlik belirten firmaların kendi ürünlerini üretebileceği akıllı topraksız tarım çözümleri sunuyor. Tarıma elverişsiz dingin alanları bereketli ve katkısız bitki yetiştirilebilen alanlara dönüştürebilen teşebbüs, geliştirdiği yazılım ve kullandığı sensörler yoluyla her bitki tipi için gereken su ve gıda miktarlarını otomatik olarak belirliyor ve bambaşka spektrumda aydınlatma sağlayabiliyor.
Böylece akıllı telefon veya bilgisayar üzerinden denetleme edilebilir bir ortamda sağlıklı ve katkısız ürünleri daha bereketli şekilde üretilmesini sağlıyor. Kullandığı algoritma doğruca her bitki tipi için gereken su ve beslenme miktarlarını otomatik olarak belirleyebilen ForFarming, bitkilere ait bütün verileri sensörler yardımıyla ölçülerek ForFarming sunucularına aktarıyor. Ortama ilişkin bütün algılayıcı verilerini anlık olarak kaydediyor, raporluyor ve takip edilmesini sağlıyor.
Yüzde 95 daha az su kullanımı
ForFarming, mevsim ve iklim koşullarından egemen bir şekilde, geleneksel tarıma kadar yüzde 95 daha az su kullanarak yüzde 70 daha fazla mahsul üretimi sağlıyor. Daha hızlı hasat döngüsüyle zamandan tasarruf sağlayan teşebbüs, büyük kasaba tarımıyla lojistik maliyetlerinin azaltılmasına ve daha eksik çevresel zarara olanak tanıyor.
ForFarming kurucusu Levent Atlas, dünyada ve ülkemizde kesintisiz büyüyen nüfus ve daralan tarım alanları sebebiyle dinç ve taze ürünlere ulaşma imkanının her geçen gün daha da azaldığını ve ForFarming olarak tarım ve teknolojiyi bir araya getirdiklerini, bireylerin ve yiyecek sektöründe etkinlik gösteren firmaların daha taze, daha dinç ve katkısız sebze ve meyveleri daha bereketli şekilde üretebilmelerini sağladıklarını söylüyor. Atlas aldıkları yatırım ile alıcı potansiyelini artırdıklarını ve kurumsallaşma yolunda adımlar attıklarını sözlerine ekliyor.