Kişisel Web Blog

2018 yılında 9 girişime yatırım yapan Tarvenn, yıl sonu raporunu yayınladı

03.01.2019
115
2018 yılında 9 girişime yatırım yapan Tarvenn, yıl sonu raporunu yayınladı

2018 yılında her sektörden 19 bin 248 girişimi inceleyen ve 9 bin 210 girişimi değerlendirmeye bölge Tarvenn, 843 ayrı girişim ile yüz yüze röportaj yaptı. 9 girişime yatırım kararı bölge Tarvenn Ventures, yiyecek, sıhhat, tarım, enerji, oyun, e-ticaret ve hizmet sektörlerinde etkinlik gösteren girişimlere yatırım yaptı. Yatırım yapılan girişimlerin sıradan değerlemeleri 1,7 milyon TL olurken, ortalama hisse oranı ise yüzde 14 olarak açıklandı.

Tarvenn, “Zeki Anapara” modeli ile veri, tecrübe ve bağlantıları da girişimlere sunmayı hedefliyor. Şirket, danışmanlık hizmetlerini, bağlantılarını, stratejik meslek birliklerini, operasyonel bilgi ve deneyimini de bedava olarak girişimlerin kullanımına açıyor.

Aylık gelirlerde yüzde 39 büyüme

Her yatırım yapılan girişime aylık sıradan 9 farklı kişi ile 67 saat harcayan Tarvenn, girişimlere en fazla iş geliştirme, satmak ve finans konularında yardım oluyor. Yatırım ardından ise girişimler sıradan 19 gün içerisinde birincil faturalarını kesmiş ve kazanç elde etmiş oluyorlar. Bu girişimler ortalama 84 gün içerisinde ise karlı ışık halkası geçiyor. Her girişim gelir bazında aylık sıradan yüzde 39 büyüyor. Yatırım sonrasında Tarvenn’in bütün girişimleri kazanç elde etmeye başlıyor ve yüzde 67’si karlı duruma geçiyor.

Danışmanlık hizmetleriyle ilgili verileri de paylaşan Tarvenn, 2018 yılında Türkiye ilk kez elde etmek üzere 6 farklı ülkede 26 firmaya danışmanlık hizmeti sundu. Şirket Değerlemesi Hizmeti verilen firmaların toplam değeri 847 milyon TL olurken; şirket satışı, birleşme ve satın alma işlemlerinde Tarvenn’in rol aldığı firmaların değeri ise 139 milyon TL olarak açıklandı. Sunduğu öteki stratejik danışmanlık hizmetleri ile müşterilerine 92,4 milyon TL üstünlük sağlayan şirket, en fazla talep alan hizmetlerinin Şirket Satışı, Birleşme ve Satın Alma (M&A) Danışmanlığı, Teşebbüs Fonu Yönetimi Danışmanlığı ve Girişim Değişim Danışmanlığı olduğunu söyledi.

Tarvenn tarafından yayınlanan ilgili infografiği aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Tarvenn

Favorilere Ekle

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Hasan ZANBAK Copyright © 2018 - All rights reserved